Site icon Malta Haber

YouTube, Avrupalı Gençlerin Fitness Videolarına Erişimini Sınırlayacak

YouTube, gençlerin özgüvenine ve beden imajına zarar verebileceği gerekçesiyle, “belirli vücut tiplerini idealize eden” bazı sağlık ve fitness videolarına yapılan yönlendirmeleri sınırlayacağını duyurdu. Video yayın platformu, belirli türdeki videolara tekrar tekrar maruz kalmanın gençler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Dünya genelinde gençler arasında en popüler sosyal medya platformlarından biri olan YouTube, kullanıcılara daha önce izledikleri videolara benzer içerikler öneriyor ve bu da izleyicilerin arka arkaya birçok benzer video izlemesine yol açabiliyor. Bu durum, gençlerin zamanla daha aşırı içeriklere yönelmesine neden olabiliyor.

YouTube, bu kısıtlamaları ilk kez geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uygulamaya koymuştu. Şimdi ise gençlik ve aile danışma komitesinin rehberliğinde Avrupa ve dünya genelinde bu uygulamayı genişletmeyi planlıyor.

YouTube Health’in başında bulunan Dr. Garth Graham ve YouTube Youth (YouTube Gençlik) ürün yönetimi direktörü James Beser, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, bu yeni düzenleme ile gençlerin “kendileri hakkında olumsuz fikirler” geliştirmelerinin önüne geçmek istediklerini belirtti.

YouTube Hangi Videoları Kısıtlayacak?

YouTube, yeni düzenlemeyle aşağıdaki niteliklere sahip videoların önerilerini sınırlandıracağını açıkladı:

– Belirli fitness seviyelerini veya kilo gruplarını idealize eden videolar.

– Belirli fiziksel özelliklerin karşılaştırıldığı ve idealize edildiği videolar.

– Sosyal agresiflik, endişe veya kavga içeren videolar.

Graham ve Beser, bu tür içeriklerin “tek bir video olarak zararsız olabileceğini, ancak tekrar tekrar izlendiğinde bazı gençler için sorun yaratabileceğini” ifade etti.

YouTube Başka Hangi Adımları Attı?

YouTube, hâlihazırda gençlerin yeme bozuklukları ve fiziksel kaygılar içeren bazı içeriklere erişimini kısıtlıyor. Yeni politikası kapsamında, intihar, kendine zarar verme ve yeme bozuklukları ile ilgili arama yapan kullanıcıları kriz yardım hatlarına yönlendirme uygulamasını da hayata geçirecek.

Şirket, bu güncellemeyi hazırlamak için Almanya ve Fransa’daki kuruluşlarla iş birliği yaptığını da duyurdu. Bu adımlar, gençlerin güvenli bir dijital ortamda kendilerini ifade etmelerini ve sağlıklı bir şekilde gelişmelerini desteklemeyi amaçlıyor.

Kaynak: Euro News

Exit mobile version