24.9 C
Malta
Salı, Ağustos 13, 2024
spot_img
spot_img

Yunanistan’daki Orman Yangınları Atina’nın Dış Mahallelerine Ulaştı

Yunanistan, bu yılın en büyük orman yangınlarıyla mücadele ederken, alevler başkent Atina’nın dış mahallelerine kadar ulaştı. Başkentin yakınlarındaki köy ve kasabalarda yaşayan binlerce kişiye tahliye emri verildi. Ülke genelinde artan yangınlar, uluslararası yardım çağrısına neden oldu.

Yetkililer, bazı bölgelerde alevlerin 25 metreye kadar yükseldiğini belirtirken, Atina’nın bazı kısımları yoğun dumanla kaplandı. İtfaiye ekipleri, 24 saatten uzun süredir kontrol altına alınamayan yangınlarla mücadele etmeye devam ediyor.

Uluslararası Yardım Devrede

Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması devreye sokularak, İtalya, Romanya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nden yardım talep edildi. Fransa, bir Super Puma helikopteri gönderirken, Çek Cumhuriyeti 75 itfaiyeci ve 25 araçla destek sağlayacak. Türkiye de yangınla mücadeleye katkıda bulunmak üzere 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter gönderiyor.

Cumartesi gününden bu yana sıcak hava koşulları ve güçlü rüzgarların etkisiyle onlarca yangın çıktı ve Yunanistan genelinde durum giderek daha kritik hale geliyor.

Kaynak: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz