29.9 C
Malta
Cumartesi, Ağustos 10, 2024
spot_img
spot_img

Yurt Dışı Çıkış Harcı İçin Yeni Düzenleme: 12 Ağustos’tan Önce de Ödenebilecek

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkacak vatandaşlar için önemli bir karar aldı. 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak 500 TL’lik yurt dışı çıkış harcının, bu tarihten önce de ödenebileceği açıklandı.

GİB tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12 Ağustos’tan itibaren yurt dışına çıkış yapacak vatandaşların ödemesi gereken harç tutarının 500 lira olarak belirlendiği hatırlatıldı. Açıklamada, vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamaması amacıyla, bu harcın 12 Ağustos beklenmeden ödenmesine imkan tanındığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “12 Ağustos 2024 tarihi saat 00.00’dan itibaren yapılacak yurt dışı çıkışlar için, vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesinin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden seyahat tarihi belirtilerek 500 lira tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir.”

Bu düzenleme, vatandaşların seyahat planlarını daha rahat yapmalarına ve sınır kapılarında oluşabilecek yoğunlukları önlemeye yönelik olarak hayata geçirildi.

Kaynak: CNN Türk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz