29.9 C
Malta
Salı, Ağustos 6, 2024
spot_img
spot_img

Yurtdışı Alışverişine Darbe: Limit Düştü, Vergiler Uçtu!

Yurt dışından alışveriş yapmayı sevenlerin kabusu gerçek oldu! Yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışı alışveriş sınırı 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşürüldü. Üstelik vergilerde de ciddi artış yaşandı. Avrupa Birliği ülkelerinden gelen kargolar için vergi %30, diğer ülkelerden gelenler için ise %60 oldu. Bu karar, özellikle küçük bütçeli alışveriş yapanları doğrudan etkileyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar, yurt dışı alışveriş alışkanlıklarımızı kökten değiştirecek nitelikte. Artık sadece 30 Euro değerinde ürün sipariş edebileceğiz. Üstelik bu ürünlere uygulanan vergi oranları da oldukça yüksek. Özellikle popüler online alışveriş sitelerinden yapılan küçük çaplı alışverişler, bu düzenlemeyle birlikte tarihe karışacak gibi görünüyor.

Neden Bu Karar Alındı?

Peki neden böyle bir karar alındı? Uzmanlara göre, bu kararın temel amacı yerli üretimi desteklemek ve kaçakçılığı önlemek. Ancak vatandaşlar, bu kararın ceplerini daha fazla zorlayacağını düşünüyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışı alışveriş artık eskisi gibi kolay ve ekonomik olmayacak. Vatandaşlar, bu duruma tepki gösterirken, işletmeler ise yerli üretime yönelmek zorunda kalacak.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz