23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

15 Yıl Önce Kamyon İçinde Bulunan Uyuşturucuyla İlgili Yargılanan Kişi Suçlu Bulundu

Mosta’daki bir garajın dışında 15 yıl önce bir kamyon içinde bulunan 20 esrar bloğunun keşfi üzerine ağır uyuşturucu bulundurma suçlamasıyla yargılanan inşaat işçisi Jesmond Mary Vella, Perşembe akşamı suçlu bulundu. Jüri, Perşembe öğleden sonra müzakereye çekildi ve saat 22.30 civarında altı oy karşısında üç oy ile suçlu bulma kararıyla geri döndü. Jürinin görevden alındığı sırada sanık, yargıçlık yapan Mahkeme Başkanı Consuelo Scerri Herrera’nın pazartesi günü ceza ve hükümle ilgili sunumları bekleyene kadar tutuklu olarak kalmasına karar verildi.

47 yaşındaki il-Bulgaru olarak bilinen Vella, 2008’in Haziran ayında şüpheli uyuşturucu faaliyetine karıştığı şüphesiyle polis gözetimi altına alındı. Polis, Vella’nın hareketlerini izleyerek ve şüphelinin sık sık ziyaret ettiği Mosta’daki Triq in-Naġġar’daki bir garajı yakından takip ederek soruşturmayı yürüttü.

19 Haziran 2008’de yapılan bir aramada polis, iki tekne ve iki araç (Volvo ve Land Rover) buldu; ancak bu bölüm sonuçsuz kaldı. Polis, dikkatini bir Bedford kamyonuna çevirdi ve araçtaki açık kutuda metal bir kova benzeri bir konteyner buldu. Çuval altına gizlenmiş 20 blok esrar reçinesi, 4.827,3 gram ağırlığındaydı. Madde incelendikten sonra %8,2 saflıkta ve 30.943 Euro değerinde olduğu sertifikalandı.

Vella, uyuşturucuların sadece kişisel kullanım için değil, başka amaçlarla bulundurulduğu iddiasıyla suçlandı ve tekrar suçlu bulundu. Vella’nın eski işvereni ve kamyonun sahibi Ġanni Xuereb, aracın açık kutusuna çeşitli çöplerin atıldığını söyledi. Aracın kaydı kendisine ait olmasına rağmen, Vella’nın kullanması nedeniyle aracın içindeki çöplerin önemli olduğunu belirtti. Xuereb ve Vella, iş günlerinin sonunda araçlarını boşaltır ve onları kiraladıkları garajda depolarlar.

Keşfedildiğinde araç, bir ay kadar dışarıda park etmişti çünkü arızalanmıştı ve sahibi lisansını yenilememe kararı almıştı. Xuereb, aracın kilitlenebilir olup olmadığını hatırlamadığını belirtti, ancak polis sorgulamasında “her türlü çöpün içine atıldığını” doğruladı. Yargıç tarafından doğrudan sorulduğunda Xuereb, aynı ifadeyi tekrar doğruladı.


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz