26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Adidas’tan Bella Hadid’e Özür: Reklam Krizi Büyüyor

Adidas, 1972 Olimpiyatları’nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid’i reklamdan çıkarması nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Alman spor giyim markası, bu kararından dolayı dünyaca ünlü Filistinli model Bella Hadid’ten özür diledi.

Geçen hafta yaşanan olayda, Adidas’ın reklam kampanyasında yer alan ayakkabı tasarımının Münih katliamını anımsatması, tepkilere yol açtı. Bu durumun ardından Bella Hadid’in reklamdan çıkarılması kararı da tepki çekti.

Adidas, yaptığı açıklamada kampanyayı gözden geçirdiklerini belirterek, “Ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden üzerlerindeki olumsuz etkiler nedeniyle özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz.” ifadesine yer verdi.

Olay, Hadid’in kız kardeşi Alana ve İngiliz-Amerikan yayıncı Mehdi Hasan ile yapılan bir WNK podcast kaydı sırasında gündeme geldi. Alana, konu hakkında konuşmamayı tercih ederken, Mehdi Hasan, Adidas’ın Hadid’i kampanyadan çıkarma kararının “Filistin karşıtı bağnazlık” olduğunu belirtti.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz