25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya: Dövizle Askerlikle İlgili Asılsız Haberlere Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sayın Zafer Sırakaya, dövizle askerlikle ilgili sosyal medyada dolaşan asılsız haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

Sayın Sırakaya, 5 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan “Askeralma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile ilgili olarak özellikle yurt dışında yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkarılan kişilerin yeniden Türk vatandaşlığına döndüklerinde dövizle askerlikten yararlanamayacakları yönündeki haber ve söylentilere değindi.

Sosyal medyada yer alan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sayın Sırakaya, yurt dışında yaşayan vatandaşların ülkeleriyle olan güçlü bağlarının zarar görmemesi için böyle bir düzenlemenin olmadığını belirtti. Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ilgili yönetmelik değişikliği sadece bedelli askerliği kapsarken, dövizle askerliği kapsamadığının açıkça belirtildiğine dikkat çekti.

Sayın Sırakaya, açıklamasını @tcsavunma Askeralma Genel Müdürlüğü’nün resmi hesabından yapılan duyuruyla destekledi. Bu açıklamayla dövizle askerlik konusundaki asılsız haberlere son nokta konulmuş oldu.

Zafer Sırakaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olarak, vatandaşların doğru ve güvenilir bilgilere ulaşması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz