18.9 C
Malta
Cumartesi, Ekim 5, 2024
spot_img
spot_img

Alex Agius Saliba, AB’nin İsrail için düzenlediği “anma”ya neden katılmadığını açıkladı

İşçi Partili Avrupa Parlamentosu milletvekili Alex Agius Saliba, Hamas kurbanlarına dayanışma amacıyla düzenlenen “anma”ya katılmayı reddettiğini ve dayanışmanın aynı zamanda İsrail’in misillemesinin Filistinli kurbanlarıyla da ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

“Açıkçası, Hamas terör örgütünün şiddetini ve cinayetlerini kınıyorum, ancak Filistin halkının özellikle Gazze Şeridi’nde mahsur kalan masum insanlarını öldüren İsrail devletini asla onaylayamam” dedi Agius Saliba.

Bugünkü saygın anıya, EP Başkanı Roberta Metsola da dahil olmak üzere birçok AB siyasetçisi katıldı ve Hamas’ın saldırılarını “terörün en kötü biçimi” olarak niteledi.

Metsola, “Bu, neyin ne olduğu zamanı değil” diye devam etti. “Ne hakkında konuştuğumuz konusunda net olmalıyız.”

“7 Ekim, küresel tarihe geçecek bir gündür,” diye vurguladı Avrupa Parlamentosu başkanı. “Dünya, sadece Yahudi oldukları için öldürülen Yahudileri izledi. Yeniden. İsrail’de.”

“Avrupa, çözüm arayışlarına yardımcı olmaya hazır, ancak bir terörizm için hiçbir gerekçe olmadığını bir kez daha söyledim ve tekrar etmekte fayda var,” diye devam etti Metsola. “Hamas bir terör örgütüdür. Filistinlilerin meşru hedeflerini temsil etmiyorlar. Çözüm sunmuyorlar, kan döküyorlar. Açıkça konuşmanın faydası olur.”

Kaynak: LovinMalta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz