24.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Dönemi Başlıyor: Dışişleri Bakanlığı’ndan Detaylı Rehber

Almanya’da 27 Haziran’da yürürlüğe girecek yeni yasa ile Almanya’da yaşayan Türkler, Alman vatandaşlıklarını koruyarak Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanabilecekler. Bu tarihi gelişmeyle ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Yeniden Türk Vatandaşlığına Başvuru Süreci” adlı bir kitapçık yayınlayarak süreci adım adım anlattı.

Kimler Başvurabilir?

Kitapçıkta yer alan bilgilere göre, Türk vatandaşlığını daha önce çeşitli sebeplerle kaybedenler başvuru yapabilecek. Bunlar arasında;

Çıkma izni alarak Türk vatandaşlığından çıkanlar,

Anne veya babasına bağlı olarak Türk vatandaşlığını kaybeden ve ergin olduktan sonra 3 yıl içinde seçme hakkını kullanmayanlar,

Mülga 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 25. maddesine göre vatandaşlıktan çıkanlar yer alıyor.

Başvurular 27 Haziran’da Başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’daki tüm başkonsoloslukların 27 Haziran’dan itibaren başvuruları kabul etmeye hazır olduğunu duyurdu. Bu yeni yasal düzenleme, Türk-Alman ilişkileri açısından olumlu ve anlamlı bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kitapçıkta Neler Var?

“Yeniden Türk Vatandaşlığına Başvuru Süreci” kitapçığı, vatandaşlık, askerlik ve sosyal güvenlik konularında sıkça sorulan sorulara yanıtlar içeriyor. Ayrıca başvuru süreci, gerekli belgeler ve diğer detaylar hakkında kapsamlı bilgi sağlıyor.

Almanya’da Vatandaşlık Koşulları da Değişiyor

Almanya’daki yeni vatandaşlık yasası reformu ile Alman vatandaşlığına geçiş kolaylaşıyor ve çifte vatandaşlık önündeki engeller kalkıyor. Artık Alman vatandaşlığına başvurmak için Almanya’da 8 yıl yerine 5 yıl ikamet etmek yeterli olacak. Belirli şartları sağlayanlar için bu süre 3 yıla kadar düşebilecek.

Kaynak: DW

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz