25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Ankara ve Bolu’da Orman Yangını! 36 Hane Tahliye Edildi

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki ormanlık alanda başlayan yangın, hızla büyüyerek Bolu’nun Gerede ilçesine sıçradı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle Gerede ilçesine bağlı Demirler köyünde bulunan 36 hanenin tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirildi.

AFAD: “Tüm Ekipler Seferber Edildi”

AFAD’dan yapılan açıklamada, Demirler köyü yakınlarında saat 12.28’de başlayan orman yangınının söndürülmesi için tüm ilgili kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren yoğun bir çalışma yürüttüğü belirtildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, vatandaşların can güvenliği için Demirler köyündeki 36 hane boşaltılarak sakinler güvenli bölgelere sevk edildi.

Bölgeye Destek Ekipleri Sevk Edildi

Yangının kontrol altına alınabilmesi için Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’dan AFAD ekiplerinin bölgeye yönlendirildiği kaydedildi. AFAD, yangının seyrini yakından takip ettiklerini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

Olayla ilgili gelişmeler yakından izlenirken, yetkililer yangının kontrol altına alınması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz