22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği (AB) ve Tunus anlaşmaya vardılar

Avrupa Birliği (AB) ve Tunus, kapsamlı bir ortaklık paketi üzerinde çalışma konusunda anlaşmaya vardılar. Bu anlaşma, iki taraf arasındaki ortak tarihe, coğrafi yakınlığa ve güçlü ilişkilere dayanarak, karşılıklı yarar sağlayacak şekilde bağları güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Kapsamlı ortaklık paketi, aşağıdaki alanları kapsayacaktır:

1. Ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesi: Daha güçlü ticaret ve yatırım bağlantılarıyla ekonomik işbirliğini artırarak, büyümeyi ve refahı desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin fırsatlarından yararlanmasını teşvik etmek.

2. Sürdürülebilir ve rekabetçi bir enerji ortaklığı: Tunus’un yeşil enerji geçişine yardımcı olmak, maliyetleri düşürmek ve yenilenebilir enerji ticareti ve AB pazarıyla entegrasyon için çerçeve oluşturmak.

3. Göç: Tunus ve AB arasında düzensiz göçle mücadele, denizde can kayıplarını önleme, insan kaçakçılarıyla mücadele, sınır yönetimini güçlendirme, kayıt ve tam dönüş gibi konularda ortak çalışmalar.

4. Kişiler arası iletişim: Gençler için beceri geliştirme ve hareketlilik fırsatları sunan Yetenek Ortaklıkları oluşturma, araştırma, eğitim ve kültür alanlarında daha güçlü işbirliği.

Bu kapsamlı ortaklık paketi, AB ve Tunus’un stratejik önceliklerini paylaştığı ve ortak çıkarlarına hizmet edeceği düşünülen bir adımdır. Bu anlaşma, AB-Tunus Ortaklık Konseyi bünyesinde güçlendirilmiş siyasi ve siyasi diyalogu sağlayacak ve kurallara dayalı düzeni korumak için siyasi ve kurumsal bağları yeniden canlandırmayı amaçlamaktadır.

Dışişleri, Göç ve Yurtdışındaki Tunuslular Bakanı ile Komşuluk ve Genişleme Komiseri, Haziran ayı sonundan önce Tunus ve Avrupa Birliği tarafından onaylanacak olan kapsamlı ortaklık paketi hakkında bir Mutabakat Zaptı üzerinde çalışmak üzere görevlendirilmiştir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz