25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği Ortak Sınır Projesi Schengen’e Veda mı Ediyor?

 

Almanya göç politikasının sertliğini artırıyor. Pazartesi günü, İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya’nın Schengen bölgesindeki olağan serbest dolaşımı etkili bir şekilde geçersiz kılarak, dokuz komşu ülkeyle sınır kontrolleri uygulayacağını duyurdu.

Bu kontrollerin başlangıçta altı ay sürmesi planlanmış olsa da, Almanya’nın bu tür önlemleri orijinal zaman çerçevelerinin ötesine uzatma geçmişi var. Örneğin, Avusturya ile kara sınır kontrolleri, başlangıçta birkaç ay olarak planlanmış olmasına rağmen, 2015’ten beri yürürlükte.

Schengen Anlaşması, sınır kontrollerinin yalnızca istisnai durumlarda son çare olarak geçici olarak yeniden uygulanmasına izin veriyor. Almanya, geçtiğimiz yıl, komşularıyla kara sınır kontrollerini haklı çıkarmak için Avrupa Şampiyonası ve Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları gibi etkinliklere atıfta bulunarak bu tür birkaç ‘istisnai durum’ iddiasında bulundu.

Schengen bölgesindeki birkaç ülke daha önce sınır kontrolleri uygulamış olsa da, Almanya’nın son önlemi, Avrupa’nın serbest dolaşım ideali için kasvetli bir tablo çiziyor.

 

Kaynak: The European Correspondent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz