25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği’nden Google’a rekabet kurallarını ihlal suçlaması

Avrupa Birliği, Google’ı rekabet kurallarını ihlal etmekle suçlayarak bir karar açıkladı. AB Komisyonu, Google’ın adtech (reklam teknolojileri) sektöründe kurallara uymadığını belirtti ve reklam teknolojileri bölümünün ayrılmasını talep edebileceğini bildirdi.

Avrupa Birliği’nin antitröst regülatörü olan AB Komisyonu, Google’ın Avrupa’daki yayıncı reklam sunucuları ve reklam satın alma aracı alanında baskın olduğu sonucuna vardı. Komisyon ayrıca Google’ın bu hakim konumunu en az 2014 yılından beri kötüye kullandığını ifade etti.

Google’ın ana şirketi olan Alphabet, komisyon tarafından yöneltilen suçlamalara karşı kendini savunma imkanına sahip olacak.

AB Komisyonu, Google’ın dile getirilen endişeleri gidermek ve böylece rekabet kurallarına uymak için reklam teknolojileri bölümünün ayrılmasını talep edebileceğini bildirdi.

AB Rekabet Şefi Margrethe Vestager, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu nedenle, Komisyonun ön görüşü, Google’ın hizmetlerinin bir kısmının zorunlu olarak elden çıkarılmasının rekabet endişelerini giderme yolunda etkili olacağı yönündedir” dedi.

Vestager, Google’ın reklam teknolojisinin neredeyse tüm seviyelerinde hâkimiyet kurduğunu belirterek, Google’ın pazardaki konumunu kötüye kullanmış olabileceğine dikkat çekti. Bu durumun sadece Google’ın rakiplerine değil, yayıncıların çıkarlarına da zarar verdiğini ve reklamverenlerin maliyetlerini artırdığını ifade etti. Eğer onaylanırsa, Google’ın uygulamalarının rekabet kurallarına aykırı olacağı vurgulandı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz