26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa’da en popüler bebek isimleri açıklandı: İngiltere’de Muhammed adı yine birinci sırada

Avrupa’da son zamanların en popüler bebek adları açıklandı. ‘Muhammed’ ismi, İngiltere’de en popüler erkek bebek ismi olmayı sürdürürken, şarkıcı Taylor Swift nedeniyle ‘Taylor’ ismi de yaygınlaştı.

San Francisco, New York City, Chicago ve Los Angeles merkezli çevrimiçi bir medya şirketi olan BabyCentre, Avrupa’da son zamanların en popüler bebek isimlerini açıkladı.

BabyCentre tarafından paylaşılan verilere göre, İngiltere’deki erkek bebeklere verilen en popüler bebek ismi bir kez daha Muhammed oldu.

Muhammad’in, Mohammed veya Mohammad gibi farklı yazılışları olmakla birlikte dünyadaki en popüler isim olduğu düşünülüyor.

İlk sıradaki yerini koruyan Muhammed ismini, Noah takip etti.

Theo ilk üçe girerken onu Oliver ve Arthur takip etti. Jack’in üçüncü sıradan onuncu sıraya gerilemesi ise dikkat çekici olarak nitelendirildi.

Ülkede kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırada Olivia gelmek üzere Amelia, Isla, Lily ve Ava ilk beşi oluşturuyor.

“Zeytin ağacı” anlamına gelen Olivia adı, geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) de en popüler isimdi.

BabyCentre, bazı isimlerin popülerliğinin filmlerden, kraliyet ailelerinden ve müzikten etkilendiğini ve ünlü şarkıcı Taylor Swift nedeniyle Taylor gibi isimlerin popülerliğinin iki katına çıktığını söyledi. Taylor Swift ‘in ‘Folklore’ albümündeki bir şarkının adı olan Willow da bebeklere en çok konan isimler arasında yer alıyor.

BabyCentre ayrıca Lyra, Luna ve Sage gibi büyücülük temalı isimlere yönelik bir eğilim olduğunu ve William, Charles ve Harry gibi geleneksel kraliyet isimlerinin popülaritesinin azaldığını belirtti.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz