25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Balluta Körfezi’nde Denize Girme Yasağı Genişletildi! Halk Sağlığı Tehlikede!

Çevre Sağlık Müdürlüğü, Balluta Körfezi’ndeki deniz suyunun kalitesini etkileyen ve yüzenlerin sağlığı için risk oluşturan “kanalizasyon taşması” nedeniyle yüzme yasağını genişletti.

Müdürlük daha önce 21 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, Escherichia coli ve bağırsak Enterokoklarının varlığı nedeniyle St.Julian’s bölgesindeki iki yüzme noktası olan Balluta Körfezi ve St. George’s Körfezi’nin yüzmeye elverişsiz olduğunu duyurmuştu. Her iki bakteri türü de dışkıda bulunur ve kanalizasyon sızıntısı olduğunu gösterir.

Yayınlanan son bildiri, önceki duyurudan farklı olarak tüm Balluta Körfezi’ni kapsayarak, “yüzme suyunun kalitesini etkileyen ve yüzenlerin sağlığı için risk oluşturan kanalizasyon taşması” nedeniyle banyo yapmanın önerilmediğini açıkça teyit ediyor. St. George’s Körfezi’ndeki yüzme yasağı ise halen yürürlükte.

Çevre Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kirliliğin kaynağını tespit etmek için inceleme başlattıklarını ve şu aşamada kirliliğin ne kadar süreceği tahmin edilemediğini belirtti.

Malta’nın kanalizasyon şebekesinden sorumlu Malta Su Hizmetleri Kurumu, çeşitli basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, kendi şebeke üzerinden herhangi bir kirlenme yaşanmadığını belirterek, her iki koydaki kirliliğin üçüncü şahıs faaliyetlerinden kaynaklandığını savundu.

Balluta Körfezi’nde benzer bir durum geçen yaz da yaşanmıştı: Ağustos 2023’te mikrobiyolojik kirlilik tespit edildikten sonra koy haftalarca yüzmeye elverişsiz olarak değerlendirilmişti.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz