23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

BCRS CEO’sundan Halka Çağrı: Şişe İade Makinelerini Temiz Tutun!

Şişe İade Makinelerine Çöp Atmayın!

Malta’da geri dönüşüm rekoru kırılıyor! 2022’de başlayan ve günlük 1 milyon şişe toplama hedefine yaklaşan depozitolu şişe iade sistemi BCRS büyük başarı yakaladı. Geri dönüşüm oranı %81’e fırladı.

Ancak BCRS CEO’su Alan Meilak, vatandaşları makinelerin etrafını temiz tutmaları konusunda uyardı. Bazı kişilerin şişeleri makinelere boşaltması çevre sorunlarına yol açıyor.

Meilak, “Uzun kuyruklar olumlu bir işaret, daha çok şişe topluyoruz demektir” dedi. Yaz aylarında nüfusun artmasıyla kuyrukların uzadığını belirten Meilak, yakında günlük 1 milyon şişe toplama hedefini aşacaklarını duyurdu.

Gozo’ya yeni bir toplu şişe iade makinesi daha gelecek. St. Paul’s Bay yakınlarına da 10. makine kurulması planlanıyor.

Malta, geri dönüşümdeki başarısıyla aynı zamanda turizmde de rekor kırıyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde adayı ziyaret eden turist sayısı 1 milyona yaklaştı. Geçen yıla göre 152 bin daha fazla turist ağırlayan Malta’da turizm geliri %17 artarak 850 milyon Euro’ya ulaştı.

Ancak lüks otellerde kalan turist sayısında hafif bir düşüş yaşandı. 5 yıldızlı otellerde %3.7, 4 yıldızlı otellerde %0.9 düşüş görüldü.

Malta, artan geri dönüşüm ve turizmle başa çıkmaya çalışırken BCRS gelişmeye devam ediyor. Meilak, başlangıçta tartışmalara yol açan sistemi “zihniyette bir değişim” olarak tanımlıyor. Önümüzdeki aylarda adanın çevresel endişelerle büyüyen turizm sektörü arasında denge kurmaya çalışması bekleniyor.

Kaynak: Newsbook.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz