26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Bir şirket yöneticisi, insan kaçakçılığı suçunu kabul etmesinin ardından iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adı ve kişisel bilgileri mahkeme tarafından yasaklanan adam, polis, Jobsplus ve Identita’nın yaptığı soruşturma sonrasında mahkemeye çıkarıldı.

Savcı Karl Roberts, soruşturmanın, Jobsplus ve Identita’nın kayıtlarında çalışan sayısı iş yerlerinde çalışan gerçek personel sayısından çok daha fazla olan bir restoran sahibi şirketi işaretlemesinin ardından başladığını açıkladı.

Şirkete ait restoranlardan biri kapalıydı veya kapanma aşamasındaydı, diğeri sadece online sipariş ve teslimat yapıyordu ve üçüncüsü henüz faaliyete geçmemişti.

Yönetici, şirketi için işçi olarak Hindistan başta olmak üzere üçüncü ülke vatandaşlarını getirmek için izin başvurusunda bulunmuştu.

Konu Jobsplus tarafından işaretlendiğinde, yönetici bir dizi çalışanı işten çıkardı ve sahte istihdam için vergi ödemeleri için sahte belgeler hazırladı.

Çalışanlar, sanık ve şirketi için yapmadıkları işlere karşılık ödeme fişleri aldı.

Polis bu çalışanlardan bazılarıyla görüştüğünde, garson, temizlikçi ve bulaşıkçı ilanlarını görünce iş başvurusunda bulunduklarını ve Malta’ya taşınmaya karar verdiklerini söylediler.

Yönetici, insan ticareti, resmi belgelerde yalan beyan, üçüncü ülke vatandaşlarının Malta’ya gelmesine yardım etme ve Göçmenlik Yasası kapsamında yanlış bilgi verme suçlarından suçlandı.

Avukatı Giannella de Marco ile görüştükten sonra adam suçlamayı kabul etti.

Savunma makamı ceza konusunda mütalaa sunarken, bu erken itirafın, soruşturmacılarla işbirliği yapmasının ve suç kaydı bulunmamasının altı çizildi.

Savcılık makamı kabul ederek taraflar iki yıllık etkili hapis cezası önerisinde bulundu.

Savunma avukatı, bu durumda denetimli serbestlik veya ertelemeli cezanın uygulanabilir olmadığını belirtti.

Bu mütalaaları dikkate alan Hakim Monica Vella başkanlığındaki mahkeme, sanığı itiraf üzerine suçlu buldu ve iki yıl hapis cezasına çarptırdı.

Savunmanın talebi üzerine mahkeme, sanığın çeşitli sağlık sorunları nedeniyle cezaevi yetkililerine yardım etmesini tavsiye etti.

Avukat Bernard Zarb, Jobsplus Corporation’ı temsil etti.

Mahkeme, soruşturmaların devam ettiğini ve çok sayıda yabancı işçinin hala takip edildiğini bildirmesi üzerine sanığın ve şirketinin adını ve tüm kişisel bilgilerini yasakladı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz