22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Birżebbuġa’daki St George’s Bay, Denize Atılan Bebek Bezi Nedeniyle Tedbiren Kapatıldı

Malta Çevre Sağlık Müdürlüğü, Birżebbuġa’da bulunan popüler St George’s Bay plajının, denize atılan bir bebek bezi nedeniyle meydana gelen muhtemel kirlilik riski sebebiyle tedbir amaçlı olarak kapatıldığını duyurdu.

Müdürlük Pazar sabahı yaptığı açıklamada, plajda görülen lağım taşmasının, büyük ihtimalle “sorumsuz” bir şekilde atılan bir bebek bezinden kaynaklandığını belirtti.

Açıklamada, Su Hizmetleri Şirketi ekiplerinin plajı temizlemek ve sorunun kaynağını tespit etmek üzere olay yerine sevk edildiği ifade edildi. Yapılan incelemelerde, ana kanalizasyona uygun olmayan atıkların atılması sonucu tıkanıklık yaşandığı tespit edildi.

Çevre Sağlık Müdürlüğü, “Bir bebek bezinin havluya sarılıp muhtemelen bir kanalizasyon kapağı açılarak atıldığı tespit edildi. Bu düşüncesiz davranış, hizmetlerin aksamasına ve drenaj sisteminde tıkanıklığa neden olarak plajın lağım sularıyla taşmasına yol açtı.” ifadelerine yer verdi.

Su Hizmetleri Şirketi’nin polise şikayette bulunduğu bildirilirken, yetkililer bölgedeki güvenlik kameralarından kayıtları incelemeye aldı.

Şu aşamada lağım taşmasının denize ulaşıp ulaşmadığı kesinlik kazanmamakla birlikte, tedbir amaçlı olarak plaj kapatıldı.Plaja giriş yasak olduğunu belirten tabelalar asıldı.

Yetkililer, su kalitesinin etkilenip etkilenmediğini tespit etmek için numuneler aldı. Analizler tamamlandıktan ve alanın yüzmeye elverişli olduğu onaylandıktan sonra plaj yeniden kullanıma açılacak ve bir duyuru yapılacaktır.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz