25.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Büyükelçi Kıratlı Türk şehitliği kararı için teşekkür etti!

27 Ocak 2022

Malta’da tarihi Türk şehitliği yanına yapımı planlanan inşaat projesinin reddedilmesi dolayı memnuniyetini dile getiren Valletta Büyükelçisi Kerem Kıratlı, Malta Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Conrad Thake’e de söz konusu projeye onay çıkmaması için gösterdiği gayretler dolayısıyla teşekkür etti.

Malta’nın başkenti Valletta yakınlarındaki Marsa’da bulunan tarihi Türk şehitliğinin bitişiğine yapılması planlanan inşaat talebinin reddedilmesi sonrasında Valletta Büyükelçisi Kerem Kıratlı bir açıklama yaptı.

Büyükelçi Kıratlı Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada Marsa Belediyesi’nin de söz konusu projeye karşı çıktığını belirterek Türkiye ve Malta’nın ortak tarihi, kültürel mirası olarak tanımladığı şehitlik yakınına böyle bir tesis yapılmasına Malta makamlarının izin vermemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Malta’nın en büyük mimarlarından Emanuele Luigi Galizia’nın başyapıtı şehitliğin Türk-Malta ebedi dostluğunun nişanesi olduğunu belirten Kıratlı, “Bu eşsiz mirasın tüm görkemiyle korunmasına yönelik ortak görüş, irade ve çabalarımız sonuç vermiştir. Malta hükümetine ve yetkili makamlarına şükranlarımı ifade etmek isterim.” dedi.

Kıratlı, tarihi şehitliği uzun yıllardır araştıran ve bu konuda adada bir otorite olarak kabul edilen Malta Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Conrad Thake’e de söz konusu projeye onay çıkmaması için gösterdiği gayretler dolayısıyla teşekkür etti.

1565’teki Osmanlı kuvvetlerinin kuşattığı ve aralarında Turgut Reis’in de olduğu çok sayıda kayıp verilen Malta’da, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz Han tarafından verilen talimatla, 1874’te Türkler için şehitlik yapıldı.

Star Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz