24.9 C
Malta
Çarşamba, Temmuz 3, 2024
spot_img
spot_img

Diyarbakır ve Mardin’de Anız Yangını Faciası: 5 Can Kaybı, 44 Yaralı!

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek korkunç bir faciaya dönüştü. Yangında 5 kişi hayatını kaybederken, 44 kişi ise yaralandı.

Yangına müdahale için bölgeye Diyarbakır ve Mardin’den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır’da 3 Can Kaybı

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Su,”Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Mardin’de 2 Can Kaybı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 18 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Adli Soruşturma Başlatıldı

Yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Yetkililer, yangının anızdan kaynaklandığını ve sorumlular hakkında işlem yapılacağını açıkladı.

Kaynak: ntv.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz