21.9 C
Malta
Pazartesi, Eylül 16, 2024
spot_img
spot_img

Dört Günde 10.000 İmza! Jean Paul Sofia’nın Ölümüne Kamu Soruşturması Çağrısı Büyük Destek Buldu

Jean Paul Sofia’nın ölümüyle ilgili olarak kamu soruşturması talep eden dilekçe, sadece dört günde 10.000’den fazla imza topladı.

Jean Paul’ün annesi Isabelle Bonnici tarafından 7 Temmuz’da başlatılan dilekçe, sistematik ve idari başarısızlıkları ortaya çıkarmak ve benzer olayların önlenmesine yönelik değişiklikleri sağlamak amacıyla bir kamu soruşturması talep ediyor.

“Ta’ Kordin trajedisinde oğlumu kaybeden bir anne olarak, hala cevaplanacak sorularım var. Soru sormak ve soruşturmada aktif bir rol oynamak istiyorum” diyen Bonnici, sözlerini aktardı.

Geçtiğimiz hafta parlamento, inşaat alanındaki ölümle ilgili acil soruşturma başlatılması çağrısını içeren bir önergeyi görüştü. Ancak oylama, hükümetin Meclis’in sorunları ele alacağı ve reformları hayata geçireceği taahhüdünü vurgulamak amacıyla değişiklikler önerdiği için Çarşamba gününe ertelendi.

Hükümetin önerdiği değişiklik aynı zamanda soruşturmayı yürüten yargıcın en kısa sürede soruşturmayı tamamlamasını ve sorumluların eylemlerinden hesap vermesinin önemini vurguladı.

Jean Paul Sofia, geçtiğimiz Aralık ayında Corradino Sanayi Bölgesi’nde devam eden bir inşaatın çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayda birçok işçi de yaralandı.

Başbakan Robert Abela, yargıç soruşturmasına tam güvenini dile getirerek, kamu soruşturması taleplerini reddetti. Ancak, soruşturmadaki “kabul edilemez gecikmeleri” eleştirdi.

“Gerçek adalet istiyorsak, bu kurumların rahatça çalışabilmesine izin verilmelidir” diyerek sözlerine devam eden Abela, “Mağdur ailesi ve toplumun, adaletten hızlı bir şekilde yararlanabilmesi için bu davanın büyük önem taşıdığına dikkat çekmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz