24.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

E-scooter Kullanıcılarına 8 Ayda 10 Bin Ceza Kesildi: Sliema Cezaların Zirvesinde

Bu yılın ilk sekiz ayında, e-scooter sürücülerine genellikle yanlış park etme ve kaldırımları kapatma nedeniyle 10.000’den fazla ihlal cezası kesildi.

Ocak ve Ağustos ayları arasında açıklanan 10.120 ihlalden 4.811’i hatalı park etme, 5.158’i ise kaldırımları engellemeyle ilgiliydi.

Kullanıcılara yönelik kesilen 94 ceza, tehlikeli araç kullanma, cep telefonu kullanma, aşırı yükleme ve trafik işaretlerini dikkate almama gibi suçlardan kaynaklanıyordu.

Ayrıca, lisans sorunlarına bağlı olarak 61 ihlal kaydedildi. Bilgiler, PN Milletvekili Graziella Attard Previ’nin İçişleri Bakanı Byron Camilleri’ye yönelik sorularının ardından parlamentoya sunuldu.

LESA ve polisin verdiği cezaların yarısından fazlası, Haziran ve Ağustos ayları arasında öne çıkıyor. Sliema, St Paul’s Bay, St Julian’s ve Gżira gibi bölgeler en çok ceza kesilen yerler arasında yer aldı.

Parlamentoya sunulan soruşturma talebinde, kiralık e-scooter’ların ve özel e-scooter’ların ihlal oranlarına dair ayrıntılar yer almıyor.

Şikayetlerin artmasıyla, hükümet yakın zamanda 1 Mart itibariyle kiralık e-scooter’ları yasakladığını duyurdu. Ulaştırma Bakanı Aaron Farrugia, yasağın, kötüye kullanımı gölgede bırakan kiralık e-scooter’ların avantajlarının sonucu olduğunu belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz