26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Elon Musk’ın Hedefi: 2026’ya Kadar 1.000 Kişiye Neuralink Çip

Elon Musk’ın beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirketi Neuralink, 2026 yılına kadar 1.000’den fazla hastaya çip yerleştirmeyi hedefliyor. Bu iddialı hedef gerçekleşirse, beynine Neuralink çipi yerleştirilen kişi sayısı önemli ölçüde artacak.

Şu anda beynine Neuralink çipi yerleştirilen sadece bir kişi bulunuyor ve ikinci çipin de yakında takılması bekleniyor. İlk çip, 8 yıldır felçli olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh’a takıldı ve ona önemli ölçüde hareket kabiliyeti kazandırdı.

Elon Musk, X (eski adıyla Twitter) hesabında, iki yıl içinde dünya genelinde 1.000’den fazla Neuralink kullanıcısının olacağını belirtti. Bu yılın sonuna kadar da birkaç kişiye daha çip takılması planlanıyor.

Neuralink teknolojisinin, felçli hastalara hareket kabiliyeti kazandırmanın yanı sıra hafıza kaybı, zihinsel hastalıklar ve hatta körlük gibi birçok sorunun tedavisinde de kullanılabileceği öngörülüyor. Ancak, bu teknolojinin etik ve yasal açıdan birçok endişesi bulunuyor. Kişisel verilerin güvenliği, beynin hacklenmesi ve kimlik kaybı gibi riskler, Neuralink’in yaygın olarak benimsenmesi önündeki en büyük engellerden bazıları olarak görülüyor.

Kaynak:Ensonhaber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz