26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Emekli bir adam İklin meydanındaki araçların tekerlerini deldi!

Malta’nın Iklin şehrinde meydana gelen ilginç bir davada, 64 yaşındaki Philip Azzopardi, park halindeki araçların lastiklerini iki yıldan uzun bir süredir sistematik olarak deldiği gerekçesiyle suçlu bulundu.

Mahkemede kendini savunan Azzopardi, estetik kaygılar güderek meydanın araçlardan arındırılmasını istediğini ve bu talebini resmi makamlara iletmek yerine araçlara zarar vermeyi tercih ettiğini itiraf etti.

Polis, Azzopardi’nin eylemlerini kayıt altına almak için meydana kamera yerleştirdi. Mahkeme ayrıca sanığın suç aleti olarak sivri uçlu bir tornavida kullandığını tespit etti.

Davanın dikkat çeken bir yönü ise tahrip edilen araçlardan birinin, Malta’daki tartışmalı hastanelerin soruşturmasını yürüten Hakim Gabriella Vella’nın eşine ait olmasıydı. Azzopardi’nin avukatı Franco Debono, bunun tamamen tesadüf olduğunu ve müvekkilinin hakim hanıma ya da ailesine karşı herhangi bir kötü niyet beslemediğini vurguladı.

Savcılık makamı, Azzopardi’nin en az 15 araca zarar verdiğini ve toplam zararın 2.500 Euro’yu aştığını belirtti.

Sanık suçunu kabul ederek pişmanlık göstermesi ve soruşturma sürecinde işbirliği yapması göz önünde bulundurularak,Hakim Yana Micallef Stafrace, Azzopardi’yi dört yıl ertelemeli iki yıl hapis cezasına çarptırdı. Azzopardi ayrıca zarar gören tüm araç sahiplerine tazminat ödemekle yükümlü tutuldu.

Bu olay, kamu düzenini bozan ve başkalarının mallarına zarar veren davranışların hukuki yaptırımlara tabi olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz