24.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

‘Filenin Sultanları’ Milletler Ligi’nde şampiyon

Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nde finalde Çin’i yenerek şampiyon oldu.

Karşılaşma, Filenin Sultanları’nın 3-1 galibiyetiyle sona erdi. ABD’de gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye, tarihinde ilk kez Milletler Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

İlk seti 25-22 alan takımımız, ikinci seti Çin’e kaptırdı. Ancak üçüncü seti 25-19 alarak durumu 2-1’e getirdi. Son seti de 25-15’lik skorla kazanan Filenin Sultanları, şampiyonluğu elde etti. Bu sonuçla birlikte Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı, dünya sıralamasında zirveye yükseldi ve 365.64 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Kadın voleybolcularımızdan Eda Erdem, zaferin bir sembol olduğunu belirterek, uzun yıllardır milli takımın bir parçası olduğunu ve kazanılmış bir şampiyonlukla kariyerindeki eksikliği tamamladıklarını ifade etti. Erdem, takımın birlik ve dayanışmasıyla bu başarıyı elde ettiklerini vurguladı.

Turnuvanın en iyi oyuncularının seçildiği Rüya Takım’ın içinde 3 Türk oyuncu yer aldı. Zehra Güneş, en iyi 1’inci orta oyuncu seçilirken, Gizem Örge en iyi libero seçildi ve Melissa Vargas en iyi pasör çaprazı ödülünü kazandı.

Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden milli voleybolcuları tebrik etti ve takıma gösterdikleri mücadele için teşekkürlerini iletti. Bakan Bak, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın elde ettiği bu başarıyla gurur duyduklarını belirtti.

Milletler Ligi, her yıl FIVB tarafından düzenlenen uluslararası bir voleybol turnuvasıdır. Turnuva, farklı ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilir. Bu yılki turnuvanın ilk haftası Antalya’da, ikinci haftası Hong Kong’da, üçüncü haftası ise Bangkok’ta yapıldı. 2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri ise ABD’nin Arlington şehrinde gerçekleşti.

Geçen yılın şampiyonu olan İtalya’ya karşı Türkiye, büyük bir başarı elde ederek şampiyon oldu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz