25.9 C
Malta
Pazar, Eylül 22, 2024
spot_img
spot_img

Gozo’ya hava alanı inşası için başvuru yapıldı!

1 Ekim 2022

Gozo’da şu an kullanılmayan havaalanı pistinin 271 metre uzatılarak 445 metre uzunluğa sahip kırsal hava sahası inşası için Planlama Otoritesine başvuru yapıldı. Başvuruyu yapan Gozo Bakanı Clint Camilleri alanın hiçbir tarım arazisi kaybedilmeden yapılacağını söyledi.

Gozo Bakanlığı, Gozo Kalkınma Bölgesel Otoritesi ile istişare sürecinin ardından Gozo’ya kırsal bir hava sahası için Planlama Otoritesi’ne başvuru yapıldığını duyurdu.

Halihazırda benzer gelişim için ayrılmış şu anda terk edilmiş durumda olan 76 bin metrekarelik bir alanda uygulanacak projede ek bina yapılmayacağı ve mevcut binanın restore edileceğine dikkat çekildi.
Ayrıca mevcut durumda olan pist 271 metre uzatılarak nihai uzunluğu 445 metre olacak şekilde inşa edilecek.

Gozo Bakanı Clint Camilleri, proje sayesinde Gozo’nun bağlantılarının güçlenmeye devam edeceğini belirterek “Gozo’ya yeni ve sürdürülebilir bir ekonomik niş kuracağımızı öngörüyoruz. Kaliteli istihdam yaratmanın yanı sıra kıyılarımıza daha üst düzey turizmi çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Gozo’nun gelişiminin tamamen çevreye uyumlu sürdürülmesine önem verdiklerini ifade eden Bakan Camilleri, “Bütün bunlar hiçbir tarım arazisi kaybedilmeden yapılıyor” şeklinde konuştu.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz