22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Gurbetçi Aile Emanet Şırıngalar Nedeniyle Macaristan’da 10 Saat Bekletildi

Almanya’nın Kassel kentinden İstanbul’a tatile giden gurbetçi aile, dönüş yolunda emanet olarak aldıkları şırıngalar yüzünden Macaristan gümrüğünde saatlerce alıkonuldu. İsminin açıklanmasını istemeyen gurbetçi vatandaş, yaşadıklarını anlatarak önemli uyarılarda bulundu.

“Her Şey Yolundaydı, Macaristan Sınırına Kadar…”

Salı akşamı saat 23.00’te İstanbul’dan dönüş yoluna çıktıklarını belirten gurbetçi, “Her şey yolundaydı. Öğlen 14.00 civarında Sırbistan çıkışından Macaristan girişine geldik. Macaristan sınırında gümrük memurları aracımızı kontrol etti. Yanımızda arkadaşımın emanet olarak verdiği şırıngalar vardı. Kutuda Hyaluron (estetikte kullanılan madde) olduğunu bilmiyorduk. Memurlar paketi alıp içeri götürdü ve ‘İfadenizi alıp göndereceğiz’ dediler. Ancak 10 saat boyunca ne gelen oldu ne giden” dedi.

Elçilik Araya Girdi, Evrak İmzalanarak Geçiş Sağlandı

Uzun bekleyişin ardından T.C. Budapeşte Büyükelçiliği ile irtibata geçtiğini belirten gurbetçi, elçilik yetkililerinin Macar gümrük memurları ile görüşmesinin ardından evrak imzalayarak geçiş yapmalarına izin verildiğini söyledi.

“Emanet Aldığınız Eşyalara Dikkat Edin”

Yaşadığı olayın gurbetçilere ders niteliğinde olduğunu vurgulayan sürücü, “Tüm gurbetçilerimize tavsiyem, emanet olarak alacağınız eşyalara dikkat edin. Biz dikkat etmedik, başımıza bunlar geldi” ifadelerini kullandı.

Gurbetçi aile, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlara, emanet eşyaları almadan önce mutlaka içeriklerini kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak: Artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz