25.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Gurbetçiler “185 Gün” Kuralına Takıldı: Kapıkule’de Mağduriyet Yaşandı!

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte Avrupa’daki gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’ye dönüş yolculukları da başladı. Ancak, her yıl olduğu gibi bu yıl da “185 gün” kuralı nedeniyle birçok gurbetçi mağduriyet yaşadı.

185 Gün Kuralı Nedir?

Yabancı plakalı araçların Türkiye’ye giriş yapabilmesi için, araç sahibinin son bir yıl içinde en az 185 gün yurt dışında ikamet etmiş olması gerekiyor. Bu kural, hem araç sahibinin hem de aracın Türkiye’ye giriş yapacağı tarih baz alınarak hesaplanıyor ve havayolu veya deniz yoluyla yapılan seyahatler de bu hesaba dahil ediliyor.

Kapıkule’de Yaşanan Mağduriyetler

İki gurbetçi vatandaş, 185 gün kuralı nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Bir gurbetçi, son bir yılda 182 gün yurt dışında bulunduğu için aracına 2 yıl giriş izni verilmediğini ve sadece 30 günlük giriş izni alabildiğini belirtti. Diğer gurbetçi ise 14 gün eksiği olduğu için Türkiye’ye giriş yapamadığını ve bu süreyi Bulgaristan’da geçirmek zorunda kaldığını söyledi.

Gurbetçilerin Talebi: 185 Gün Şartı Kaldırılsın!

Mağdur olan gurbetçiler, seçimlerde kendilerine verilen “185 gün şartının 30 güne düşürüleceği” sözünün bir an önce yerine getirilmesini talep ediyor. Bu durum, gurbetçilerin Türkiye’ye geliş gidişlerinde yaşadıkları zorlukları ve beklentilerini gözler önüne seriyor.

Kaynak: Silayolu.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz