24.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Havalimanları Alarmda! Havacılık Yasası Protestosu Uçuşları Vurabilir

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Havacılık Yasası’na tepki olarak bugün tüm havalimanlarında iş yavaşlatma eylemi başlıyor. Eylemin ilk aşamasında iş yavaşlatacak olan havalimanı çalışanları, talepleri karşılanmazsa ilerleyen günlerde iş bırakma eylemine gidebileceklerini açıkladı.

Kurban Bayramı Öncesi Uçuşlarda Aksama Olabilir

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken, uçuş planı olan vatandaşların bu eylemi göz önünde bulundurması gerekiyor. İş yavaşlatma eylemi, özellikle yoğun dönemlerde uçuşlarda rötarlara ve aksamalara neden olabilir. Havayolu şirketleri, yolcularını olası gecikmeler konusunda bilgilendirmeye başladı.

Havalimanı Çalışanları Neden Protesto Ediyor?

Havalimanı çalışanları, TBMM’de görüşülen Havacılık Yasası’nın çalışma koşullarını olumsuz etkileyeceğini ve hak kayıplarına yol açacağını düşünüyor. Sendikalar, yasanın geri çekilmesi veya çalışanların talepleri doğrultusunda düzenlenmesi için çağrıda bulunuyor.

Protesto Çözüme Ulaşana Kadar Devam Edecek

Havalimanı çalışanları, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. İş yavaşlatma eyleminin yanı sıra, ilerleyen günlerde iş bırakma eylemi de gündeme gelebilir. Yetkililerin, eylemcilerin taleplerini dikkate alarak sorunu çözüme kavuşturması bekleniyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz