22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

ID Kart başvuru ücretlerine yapılan zam rahatsızlık yarattı

Malta’da yaşayan ve çalışan üçüncü ülke vatandaşlarının ihtiyaç duyduğu tek izin başvuru ücretlerinde sessizce yapılan artış, Malta’daki yabancı topluluğu rahatsız etti.

Tek izin başvuruları – adı, bir iznin hem çalışma hem de ikamet izni olarak işlev gördüğünü vurguluyor – yılda bir kez göçmen işçiler tarafından yenilenmelidir ve ücret, 280 avrodan 300 avroya yükseltildi. Ancak yatılı bakıcılar için önemli bir indirim devam ediyor ve izin ücretleri 27.50 avro olarak sabit kalıyor.

Bu ücret başvuru başarısız olursa geri ödenmez.

Beklenmedik bir şekilde, fiyat değişikliği, kendisini Malta’da yaşayan ve çalışan üçüncü ülke vatandaşlarına destek grubu olarak tanımlayan TCN Malta tarafından duyurulduktan sonra sosyal medyada olumsuz bir şekilde karşılandı.

Birçok kişi, ödemek zorunda kaldıkları ücretlerin ve masrafların sürekli arttığını, ancak maaşlarının değişmediğini vurguladı.

Çoğu üçüncü ülke vatandaşı ayrıca yılda bir kez yenilenmesi gereken 100 avro ücret karşılığında Malta’da kalmak için uzun vadeli bir vize almaları gerekiyor.

Ayrıca, ağırlıklı olarak yabancı işçilere ve düşük ücretlere dayalı bir sektörde çalışanlar – turizm sektörü – bu yıl “beceri kartı” almanın ek yükü ile karşılaşacaklar. Bu süreç, zorunlu eğitim için 450 avro ve yüz yüze değerlendirme için 125 avro harcamayı gerektiriyor.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz