22.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

İki polis memuru dolandırıcılıkla suçlandı!

10 Mart 2023

Birisi Malta Polis Sendikası Başkanı olan iki polis memuru fazla mesai ile ilgili olarak 5 bin Euro’yu geçmeyen dolandırıcılıkla suçlandı.

Malta polisini temsil eden iki sendikadan birisi olan Malta Polis Birliği’nin başkanı Xghajra’da ikamet eden 56 yaşındaki Çavuş Aleşander Schembri ve Santa Venera’da 64 yaşındaki memur Joseph Debrincat fazla mesai ücretlerinde dolandırıcılıkla suçlanırken sendika başkanı Schembri ayrıca kamu fonlarını kötüye kullanmak, dolandırıcılığa suç ortağı olmak, yanlış beyanda bulunmak, tahrif edilmiş belge kullanmakla da suçlandı.

Soruşturmada 9 polis memurunun fazla mesai tutarsızlığı olduğunun tespit edildiğini ancak 6’sının makbuzda gerçek bir hata olduğunun ortaya çıkmasıyla aklandığı yedinci memurun da kötü niyetli davranmadığına karar verildi.

Ancak son iki sanık Schembri ve Debrincat’ın soruşturma sonucunda hak ettiklerinden daha fazla parayı aldığının tespit edildiğini bildirdi.

Fazladan görevler için 10 bin Euro verilen 23 polis memuru olduğunu ancak vakaların çoğunda kötü niyetle hareket ettiklerine dair hiçbir kanıt olmadığını belirten Müfettiş Abela, Debrincat’ın her ay 120 Euro fazladan aldığının tespit edildiğini aktardı.

İki polis suçlamaları reddederken savcılık suçlu bulunmaları halinde genel olarak tutuklanmalarını istedi.

Yargıç Nadine Lia, iki polis memurunun resmi olarak suçlanması için yeterli kanıt olduğunu ifade ederek oturumu sonlandırdı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz