25.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere, toplu etkinliklerde virüs sertifikalarını deneyecek

4 Nisan 2021-Çev. Sevim Bakar/Malta

Hükümet Cumartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, İngiltere’nin önümüzdeki haftalarda futbol maçları da dahil olmak üzere etkinliklerde virüs kısıtlamalarından kurtulmanın olası bir yolu olarak bir “COVID durum sertifikası” sistemini deneyeceğini söyledi.

COVID durum sertifikasının, insanların aşı olup olmadıklarını, antikorlara sahip olup olmadıklarını veya negatif sonuçlu test yaptırıp yaptırmadıklarını gösteren bir kimlik olması planlanıyor.

Hükümet Pazartesi günü, sistemin Wembley Stadyumu’ndaki FA Cup Yarı Finali ve Finali de dahil olmak üzere Nisan ayı ortasından itibaren etkinliklerde test edileceğini açıklayacak.

Birleşik Krallık, 31 milyon kişiye birinci doz aşıyı ve 5 milyondan fazla kişiye ikinci doz aşıyı yaptı.

Hükümet, statü sertifikasyon sisteminin gece kulüpleri, festivaller ve spor karşılaşmaları gibi çok sayıda insanın birbirine yakın olduğu etkinlikler için tasarlandığını söyledi. Toplu taşıma veya önemli mağazalara giriş için kullanılmaması gerektiğini ekledi.

Hükümet ayrıca, giden uluslararası seyahatler en erken 17 Mayıs’ta yeniden açıldığında ülkeleri “kırmızı, yeşil, kehribar” trafik ışığı düzenine göre derecelendireceğini de doğruladı.

İnsanlar eğlence için “yeşil” ülkeleri ziyaret edip, öncesinde ve sonrasında virüs testi yapabilecekler.

Diğer ülkeleri ziyaret ettikten sonra karantina altına almak veya kendi kendilerini izole etmek zorunda kalacaklar.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz