25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

İran’da 63 kişide dang humması vakası görüldü

İran devlet televizyonuna göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Said Kerimi, ülkede şiddetli kemik ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle sağlık merkezlerine başvuran 200 kişiden 63’ünde dang humması vakası tespit edildiğini açıkladı. Kerimi, bu kişilerin çoğunun Basra Körfezi ülkelerinden geldiğini belirterek, “Birleşik Arap Emirliklerine seyahat edenler bu konuda kesinlikle dikkatli olmalıdır” dedi.

Belirtiler ve Tedavi Süreci

Kerimi, enfekte bir sivrisinek tarafından ısırılan kişilerde en fazla 5 gün içinde düşük tansiyon, halsizlik ve uyuşukluk gibi belirtilerin ortaya çıktığını ifade etti. Ciddi vakalarda ise kanamalardan dolayı hastaların hastanelere kaldırıldığını vurguladı.

Dang Humması Nedir?

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genellikle hafif ateşe sebep olan hastalık, bazı vakalarda ölüme yol açabiliyor. Şiddetli kemik ağrılarına neden olduğu için “kırık kemik humması” olarak da biliniyor.

Önlemler ve Uyarılar

Bilim insanları, yüksek sıcaklık veya uzun süren yağışların, sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına neden olduğu uyarısında bulunuyor. Hastalığa yol açan sivrisinek türünün su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle, özellikle sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: haberler.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz