23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

İsveç Hükümeti, Gönüllü Olarak Ülkeden Ayrılan Göçmenlere 30 Bin Euro Verecek

İsveç hükümeti, gönüllü olarak ülkelerine dönmeyi kabul eden göçmenlere verilen teşvik ödemesini önemli ölçüde artırmayı planlıyor. 2026 yılı itibarıyla, göçmenlere 350.000 krona (yaklaşık 30.700 Euro) kadar ödeme yapılması gündemde. Göç Bakanı Johan Forssell, bu adımın İsveç’in göç politikasında bir “paradigma değişikliği” anlamına geldiğini belirtti.

Mevcut Durumda Ödemeler Sınırlı

Şu anda İsveç’te gönüllü olarak ayrılan yetişkin göçmenlere 880 Euro, çocuklara ise 440 Euro ödeme yapılıyor. Aile başına ise bu ödeme 3.500 Euro ile sınırlı. Ancak planlanan artışla bu miktar önemli ölçüde yükseltilmiş olacak. Hükümet, daha fazla kişinin bu fırsatı değerlendirmesi için teşvikleri artırmayı hedefliyor.

Göç Politikasında Değişim

İsveç Demokratları milletvekili Ludvig Aspling, bu tür ödemelerin 1984’ten beri mevcut olduğunu ancak pek az kişi tarafından bilindiğini vurguladı. Artışın, daha fazla göçmenin gönüllü dönüş programını kullanmasını sağlaması bekleniyor. Ancak, hükümet tarafından yaptırılan bir çalışma, bu artışın etkinliği konusunda temkinli ve yüksek maliyetlerin geri dönüşü garanti etmeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Göç ve Suçla Mücadele Sözü

İsveç’in muhafazakâr Başbakanı Ulf Kristersson, 2022 yılında göçü azaltma ve suçla mücadele etme vaadiyle göreve gelmişti. Azınlık hükümeti, parlamentoda ikinci büyük parti olan İsveç Demokratları’nın desteğiyle bu politikaları hayata geçirmeye çalışıyor.

Kaynak: Artı33

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz