25.9 C
Malta
Cuma, Ekim 18, 2024
spot_img
spot_img

İzmir Havalimanı’nda Akılalmaz Kaçakçılık: 166 Külçe Altın ve Oyun Konsolları Ele Geçirildi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda polis ekipleri, Özbekistan uyruklu 6 kadının cinsel organlarında sakladıkları 84 külçe altın ve toplamda 166 külçe altın ile 18 oyun konsolunu ele geçirdi. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyon, kaçak yollarla Türkiye’ye altın sokulacağı yönündeki istihbaratın ardından başladı.

Polisin İstihbarat Operasyonu

2 Ekim’de, Dubai’den İzmir’e gelen Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcu, havalimanı çıkışında durduruldu. Kadınları karşılamaya gelen iki araç da şüpheli bulunarak arandı. Araçlarda ve yolcular üzerinde yapılan aramada, 110 gram ağırlığında 82 külçe altın, 18 oyun konsolu ve 3 akıllı telefon ele geçirildi.

Cinsel Organlarda Saklanan Altınlar

Şüpheli kadın yolcuların üzerlerindeki detaylı aramaların ardından, cinsel organlarında sakladıkları 84 külçe altın daha bulundu. Toplamda 166 külçe altının ağırlığının 18 kilo 500 gram olduğu ve piyasa değerinin 55 milyon TL olduğu belirtildi.

7 Kişi Tutuklandı

Operasyonda yakalanan 6 kadın yolcu ve onlara yardım eden 1 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu büyük operasyon, İzmir’de yasa dışı yollarla ülkeye altın sokulmaya çalışıldığına dair önemli bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz