23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Kokain Kaçakçılığı Yaptığını Kabul Eden Kadına 11 Yıl Hapis Cezası

2 kilogramdan fazla kokain kaçakçılığı yaparken yakalanan ve uyuşturucu kaçakçılığı yapma suçunu kabul eden kadın, 11 yıl hapis ve 25.000 Euro para cezasına çarptırıldı.

46 yaşındaki Anuschka Arlette Halman, Bayan Yargıç Consuelo Scerri Herrera başkanlığındaki Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu kaçakçılığı ve ağırlaştırılmış kokain bulundurma suçlamalarını kabul etti.

Bu kabul, Curaçao’lu kadının, jüri tarafından yargılanmaktan ve olası ömür boyu hapis cezasından kaçınmasını sağladı.

Halman, 22 Kasım 2021’de Brüksel’den uçakla Malta’ya vardığında havaalanında tutuklanmıştı. Drug Ekibi memurları tarafından arandığında, karnına bantlanmış paketlenmiş uyuşturucular bulundu.

Sonunda uyuşturucuların %44 oranında kokain içerdiği ve veteriner ilacıyla kesildiği, değerinin 130.000 Euro’nun üzerinde olduğu belirlendi.

Kadın, uyuşturucu ticareti yapmak için komplo kurduğunu, bunları ithal ettiğini ve uyuşturucunun kişisel tüketimi için tasarlanmadığını kabul etti.

Ceza Mahkemesi, kadının duruşma öncesi tutuklu olduğu dönem dışında uyuşturucu testinin pozitif çıkmadığını açıkladı.

Mahkeme tarafından atanan bir denetimli serbestlik memuru, kadının zor bir çocukluk yaşadığını ve bunu takip eden sosyal sorunlar yaşadığını ifade etti.

Kadın ayrıca bir dizi ciddi kronik ve akut tıbbi durumla başa çıkmak zorunda kaldı ve Corradino Cezaevi’nde gözaltındayken hastaneye kaldırıldı.

Mahkeme, kadına 11 yıl hapis cezası ve 25.000 Euro para cezası verdi; bu para cezası, ödenmediği takdirde 12 ay daha hapis cezasına dönüştürülecektir.

Kadına avukatlar Arthur Azzopardi ve Jacob Magri yardımcı oldu.

Kaynak: Newsbook.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz