25.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta, AB Ülkeleri Arasında Turist Gecelemelerinde İkinci Sırayı Alıyor

Eurostat’ın son raporuna göre, Malta, yılın ilk yarısında AB ülkeleri arasında geceleme sayısında önemli bir artış yaşayan ikinci ülke olarak öne çıkıyor. Rapora göre Malta, geceleme sayısında %30’un üzerinde bir artış göstererek geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir ivme kazandı.

Malta’nın bu artışta sadece Kıbrıs’ın önünde olduğunu görüyoruz. Kıbrıs, %39’un biraz üzerinde bir artış kaydederek daha fazla geceleme sayısı elde etti.

Raporda, “AB turizm sektörü COVID-19 salgınının etkilerinden güçlü bir şekilde kurtuluyor” deniliyor. Özellikle 2023 yılının ilk yarısında turistik konaklama tesislerinde geçirilen gece sayısının son on yılın en yüksek seviyesine ulaşması, sektörün canlanması açısından önemli bir gösterge olarak öne çıkıyor.

Ocak-Haziran ayları arasında Malta’da 4,3 milyondan fazla geceleme kaydedilirken, bu rakam bir önceki yılın aynı dönemindeki 3,3 milyona göre belirgin bir artış gösteriyor.

Haziran ayı, 900.000 konaklama ile ülke için en güçlü ay olarak dikkat çekiyor. Ancak, aynı ayda en az artışın olduğu da görülüyor, 86.000’den fazla konaklama ile.

Ayrıca, Mart ayı, 2022 yılının aynı ayına göre yaklaşık 230.000 daha fazla geceleme ziyareti ile en büyük artışı kaydetti.

AB genelinde, Ocak-Haziran ayları arasında turistik konaklama tesislerinde yaklaşık 1,2 milyar geceleme kaydedildi. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 11 milyonluk bir artışı temsil ediyor ve 2021’deki rakamın çok üzerinde.

Ulusal İstatistik Ofisi’ne (NSO) göre, Haziran ayında turist sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre beşte bir oranında artarken, turistlerin harcamaları da üçte bir oranında yükseldi. Haziran ayında yaklaşık 294.000 turist Malta’ya geldi ve ülkede toplamda yaklaşık 286,5 milyon Avro harcandı.

Malta turizmi, bu olumlu gelişmelerle 2023 yılına güçlü bir başlangıç yapmış gibi görünüyor.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz