18.9 C
Malta
Cumartesi, Ekim 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Avrupa’da Gıda ve İlaç Stoklamada Lider!

Bir Eurobarometer araştırması, Malta nüfusunun %53’ünün, bölgelerindeki ulaşım aksaklıkları durumunda en az yedi gün sürecek kadar gıda erzağı depolamasına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu rakam, yalnızca %20’si benzer stoklamaya sahip olan AB ortalamasını önemli ölçüde aşmaktadır.

Araştırma, Malta nüfusunun %56’sının en çok aşırı hava koşullarının oluşturduğu risklerden endişe duyduğunu, ardından yakın takipte kritik altyapı aksaklıkları konusunda endişelerini vurgulamaktadır.

Buna karşılık, Malta’lı katılımcıların yalnızca %15’i, AB genelindeki %22’ye kıyasla uluslararası jeopolitik çatışmalara maruz kaldıklarını söyledi.

Ayrıca, Malta nüfusunun %52’si, AB ortalaması olan %29’a göre önemli ölçüde daha yüksek olan acil durum için gıda ve içecek kaynağı tutmaktadır. Ve Malta hanelerinin %62’si, AB’de sadece %36’sına kıyasla acil durumlar için bir ev eczanesi tuttuğunu söylüyor.

Araştırma ayrıca, Malta nüfusunun %74’ünün, AB vatandaşlarının %47’sine kıyasla kolayca erişilebilen el fenerleri veya mumlara sahip olduğunu tespit etti.

Ancak Malta nüfusunun yalnızca %5’i – AB vatandaşlarının %8’ine kıyasla – acil bir durumda hızla tahliye edilmeleri gerekirse bir acil durum çantası hazırlamış durumda.

Avusturya (%58), Malta (%52) ve Finlandiya (%51), en azından katılımcıların yarısından fazlasının acil durum gıda ve içecek stoğu tuttuğunu bildirdiği tek ülkelerdi. Tersine, Polonya (%11), Danimarka (%14) ve Portekiz (%14) bu tür hazırlıkların en düşük seviyelerini gösteriyor.

Dokuz AB Üye Devleti’nde, katılımcıların en az yarısı, en yüksek oranlar Finlandiya (%63), Malta (%62) ve Avusturya (%56) olmak üzere acil durumlar için bir ev eczanesine sahip olduğunu gösteriyor.

Araştırma ayrıca, Malta’da kamu yetkililerine ve acil hizmetlere duyulan güvende AB genelinde (70%) daha yüksek bir düzey (75%) kaydediyor.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz