23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta hükümeti, özel okulların ücret artışlarını yıllık yüzde 12 ile sınırlandırdı

Malta hükümeti, özel okulların ücret artışlarını yıllık yüzde 12 ile sınırlandırdı. Bu anlaşma kapsamında hükümet,önümüzdeki beş yıl boyunca özel okullara toplam 27 milyon Euro destek sağlayacak.

Eğitim Bakanı Clifton Grima, Bağımsız Okullar Derneği (ISA) ile yapılan anlaşmayı duyurdu. Bu anlaşma, devlet okullarındaki öğretmenlerin maaş ve çalışma koşullarını iyileştirmek için yapılan anlaşmanın ardından geldi.

Bakan Grima, özel okul velilerinin ücret artışlarından endişe duyduklarını belirterek, hükümetin bu konuda müdahale ettiğini açıkladı.

Başbakan Robert Abela da sosyal medyada hükümetin özel okullara destek sağlayacağını duyurdu.

Bu anlaşma, özel okullardaki 8.000’den fazla öğrenci ve 1.000’den fazla öğretmeni etkileyecek. Hükümet desteği sayesinde veliler, yıllık ücret artışlarının yüzde 12’yi aşmayacağını öğrenecek.

Destekler, her okulun öğrenci sayısına, iyi yönetim uygulamalarına ve öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine bağlı olarak dağıtılacak.

Hükümet, özel okulların bu yıl öğrenciler başına 1.000 Euro’dan fazla ücret artışı yapmak zorunda kalacaklarını hesapladı.Bu nedenle, hükümet desteğiyle bu artışın önüne geçilecek.

Okullar, önümüzdeki günlerde yeni ücretleri velilerle paylaşacak.

Bu anlaşma, Malta’daki eğitim sektöründe önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz