25.9 C
Malta
Cuma, Ekim 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta Sahillerinde Köpekbalığı Görüldü!

Malta’da yaşayan yabancılar arasında popüler olan “Expats / foreigners in Malta” adlı Facebook grubunda anonim bir kullanıcı tarafından ilginç bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, kullanıcı Pazar sabahı saat 08:00’de Ramla açıklarında eşiyle birlikte şnorkelle yüzdüğünü ve 3-4 metre derinlikte bir köpekbalığı gördüğünü belirtti. Başta gördüğü canlının büyük bir kefal olduğunu düşündüğünü, ancak birkaç saniye sonra siyah bir sırt yüzgeci fark ettiğini ifade eden kullanıcı, güvenlik amacıyla geri dönmeye karar verdiğini aktardı. Boyutunu tam olarak belirlemenin zor olduğunu, ancak köpekbalığının yaklaşık 3 ayak (yaklaşık 1 metre) uzunluğunda olduğunu tahmin etti.

Köpekbalığı gözlemi üzerine bölgedeki tekne kiralama görevlilerine sorduğunu belirten kullanıcı, bu kişilerin daha önce hiç köpekbalığı görmediklerini söylediklerini ekledi. Yüzme ve dalış konusunda deneyimli olduğunu ve dünyanın farklı yerlerinde 50 yıldan fazla süredir yüzdüğünü belirten kullanıcı, gözleminin gerçekliğinden emin olduğunu vurguladı.

Bu tür gözlemler nadir olmakla birlikte, Malta’nın etrafındaki sularda köpekbalığı görüldüğüne dair zaman zaman raporlar alınmaktadır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz