22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 18 Bin Sahte Kimlik İddiası: Hakim Antoine Agius Bonnici Soruşturmayı Yürütecek

Malta’da devlet kurumu Identita tarafından kimlik ve oturum kartlarının sahte bir şekilde düzenlendiği iddialarına yönelik soruşturmayı Hakim Antoine Agius Bonnici yürütecek. Eski Milletvekili Jason Azzopardi’nin sosyal medya hesabından duyurduğu bu gelişme, ülkede büyük yankı uyandırdı.

Azzopardi, 18 binden fazla kimlik kartının sahte yollarla verildiğini iddia ettiği bu vurgunla ilgili yargı soruşturmasını talep eden isimdi. Ocak 2024’te göreve başlayan Hakim Agius Bonnici, görevinin henüz başlarında olmasına rağmen bu önemli soruşturmanın başına getirildi.

Azzopardi, soruşturmaya katkıda bulunmak isteyen herkesi, ellerindeki belge, bilgi veya yazışmaları hakimle paylaşmaya çağırdı. Bu kişilerin, “yolsuzluk, sahtecilik, organize suç, komplo, kara para aklama, kimlik hırsızlığı ve Identita Malta tarafından adres hırsızlığı” gibi suçlarla ilgili kanıtların toplanmasına yardımcı olacaklarını belirtti.

Gizlilik endişesi taşıyanlara güvence veren Azzopardi, kimsenin hakim karşısına çıktığını açıklamak zorunda olmadığını vurguladı. Bu işlemin bir avukat aracılığıyla mahkemeye başvuru yapılarak veya bir not yazılarak gerçekleştirilebileceğini, herhangi bir mahkeme masrafı olmadığını da sözlerine ekledi.

Azzopardi, “Size araçları verdim. Artık onları akıllıca kullanmak size kalmış. Geri durmayın. Ben de hakim karşısına çıkıp, kamuoyunda söyleyemeyeceğim birçok şeyi, bir devlet kurumunda gördüğümüz en büyük yolsuzluk skandalıyla ilgili olarak anlatacağım” dedi.

Azzopardi’nin iddialarına göre, yabancı uyruklulara sahte evlilik cüzdanları ve Malta Ticaret Sicili’nden alınan sahte belgeler gibi sahte belgeler kullanılarak Malta kimlik kartları veriliyor ve bu belgeler Identita yetkilileri tarafından onaylanıyor.

Ayrıca Azzopardi, Emniyet Genel Müdürü Angelo Gafa’nın durumdan en az iki buçuk yıldır haberdar olduğunu, ancak bir soruşturma açılması talebinde bulunmadığını öne sürdü. Azzopardi’ye göre bunun nedeni, soruşturmanın adli bir şekilde yürütülmesi durumunda Başbakanlık Ofisi’ne kadar uzanacak olmasıydı.

Son dönemde, birçok kişi adreslerine kendilerine ait olmayan, yabancı uyruklulara ait mektupların geldiğini bildirdi. Bu durum, adreslerin sahtekarlık amacıyla kullanıldığı endişelerini artırdı.

Kaynak: Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz