22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da düzenlenen yarışmada, Eskişehir’e dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ‘Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri’nde 3.lük ödülünü alarak, dünyanın en zengin şehirleri arasında yer alan Abu Dabi, Dubai ve Xin Yang gibi kentlerle yarışmıştır. Bu başarı, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in hayata geçirdiği şehircilik projelerinin ulusal ve uluslararası düzeyde takdir görmeye devam ettiğini göstermektedir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Malta’nın başkenti Valletta’da gerçekleştirilen ‘LivCom Komitesi’ ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Yaşlanma Enstitüsü (UN-INIA) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödülleri’ne katılmıştır. Bu yarışmada yerel yönetimler, yaşlı dostu ve yaşanabilir şehirler geliştirmeye yönelik en iyi uygulamalarını tanıtmışlardır. Eskişehir, ön elemeyi geçerek 24 ülkeden 22 şehir ve 33 projenin yer aldığı yarışmada 3.lük ödülüne layık görülmüştür.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, daha önce de dünya çapında yapılan ‘Dünya Güvenli Şehirler’ sıralamasında her yıl ilk 10 şehir arasında yer almıştır. Ayrıca, İnsani Gelişme Vakfı gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından da ödüllendirilmiştir. Bu ödüller, Eskişehir halkının gurur duyduğu bir kentin yaşanabilirliğinin ve başarısının bir kanıtı olarak kabul edilmektedir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu ödüllerle Eskişehir’in dünyanın en güçlü ve zengin şehirleri arasında yaşanabilir üçüncü şehir olarak kabul edildiğini belirtmiştir. Kendisi, Eskişehir’in uluslararası düzeyde başarıyla temsil edilmesinden büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etmiştir. Bu ödülün, Eskişehir’de yaşayanlara ve kente verilmiş yeni bir gurur olduğunu vurgulamıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz