25.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Gençlerin Oy Verme Oranı Avrupa’da En Düşük! Seçimlere İlgi Yok!

Avrupa Birliği genelinde yapılan yeni bir araştırma, Malta’da 30 yaş altı gençlerin neredeyse üçte birinin (%33) yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanmayacağını ortaya koydu. Bu oran, tüm Avrupa Birliği içerisinde en yüksek seviyede.

Araştırma, Malta gençliğinin yarısından azının (%47) seçimlerde oy kullanmayı planladığını gösteriyor. Genç seçmenlerin seçime en az ilgi gösterdiği diğer ülkeler ise Letonya ve Lüksemburg olarak sıralandı.

Bu sonuç, daha önce yapılan başka bir AB çalışmasının ardından geliyor. O çalışmada, Malta’daki genel seçmen katılımının düşüşe geçebileceği öngörülmüştü.

“Eurobarometer” gençlik ve demokrasi konulu anket, 15-30 yaş arası gençlere siyasete bakış açılarını, yaşam tarzlarını ve toplumsal hayata katılımlarını sordu. Malta’da anket, son siyasi çalkantıların yaşandığı dönemden birkaç hafta önce, Nisan ayının başlarında 546 genç üzerinde gerçekleştirildi.

Gençlerden “Sesimiz Duyulmuyor” Yakınması

Malta’daki gençlerin sadece %22’si, oy kullanmanın seslerini duyurmanın en etkili yolu olduğuna inanıyor. Bu oran, AB ortalaması olan %38’in çok altında ve genç seçmenler ile geleneksel siyaset arasında giderek büyüyen bir kopukluğa işaret ediyor.

Ankete katılan Malta gençleri, seslerini duyurmanın daha etkili yolları olarak sosyal medyada fikirlerini ifade etmeyi, öğrenci veya gençlik örgütlerinde yer almayı ya da kamuoyu danışmalarına katılmayı sıralıyor.

Genel olarak, Malta’daki gençler, Avrupalı akranlarına göre siyasete daha az ilgi duyuyor gibi görünüyor. Ankete katılan gençlerin dörtte biri (%25) siyasete hiç ilgi duymadığını belirtirken, bu oran Avrupalı gençlerde %19. Ayrıca gençlerin dörtte biri, kampanya döneminde tartışılan konulara ilgi duymadıklarını ve AB’nin kendilerini ilgilendiren sorunlarla ilgilenmediğini düşünüyor.

Çalışma, gençlerin siyasetten giderek uzaklaştığını worrying (endişe verici) ifadesiyle vurguluyor. Beşte bir genç, siyasi sisteme güvenmediğini ve oylarının hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söylerken, yine aynı orandaki genç ise hiçbir zaman oy kullanmadığını belirtiyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz