21.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Sıcak Hava Dalgası Geliyor: Sıcaklıklar Hafta Sonu Yükselecek

Malta, bu hafta sonunda yeni bir sıcak hava dalgasına karşı hazırlıklı olmalı çünkü birkaç yağışlı günün ardından sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor.

Bu hafta yaşanan daha ılıman sıcaklıkların ardından, bu hafta sonu sıcaklıkların artması ve en yüksek sıcaklığın 37°C’ye kadar çıkması bekleniyor.

Hafta sonunda, en yüksek sıcaklığın 34°C, en düşük sıcaklığın ise 25°C olması tahmin ediliyor.

Meteorologlar, İtalya ve Avrupa genelinde 19 Cumartesi ile 20 Pazar arasında aşırı sıcaklıklar ve nemli koşullarla “çok sıcak bir hafta sonu” yaşanacağını öngörüyor.

İsviçre ve Fransız hava durumu ajanslarına göre, Afrika’dan gelen ve İspanya’dan Orta Avrupa’ya kadar en az önümüzdeki haftaya kadar yayılması beklenen yüksek basınç sistemi, bunaltıcı koşulların başlıca nedeni olarak gösteriliyor.

Bu hava durumu durumu Fransa’nın güneyini, İsviçre’yi, Almanya’nın güneyini ve İtalya’nın kuzeyini etkilemesi bekleniyor.

Salı günü İtalyan yetkililer, sıcaklıkların 40°C’yi aşmasıyla beraber, İtalya genelinde 16 şehir için kırmızı sıcaklık alarmı ilan etti.

Kırmızı alarm, hatta genç ve sağlıklı bireylerin bile sabah 10 ile akşam 6 arasında evde kalmalarının önerildiği anlamına gelmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz