23.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da taksi şoförlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı

Ülkede son dönemde yaşanan yasa dışı taksi faaliyetleri üzerine harekete geçen yetkililer, yabancı uyruklu şoförlerin belgelerini kontrol etmeye başladı.

Hükümetin son haftalarda sektöre yönelik sıkı önlemler alması dikkat çekti. Yüzlerce yabancı uyruklu taksi şoförü ve yemek dağıtım görevlisinin çalışma izni reddedildi. Başbakan Robert Abela, sektörün doygun hale geldiğini belirterek yeni taksi şoförlerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı, denetimleri günlük olarak gerçekleştirirken, polis, İş Kurumu ve kimlik kayıtları dairesiyle ortak denetimler haftalık yapılıyor. Bu denetimler kapsamında şoförlerin ehliyet, çalışma izni ve diğer belgeleri kontrol ediliyor.Ayrıca araçların güvenlik standartlarına uygunluğu da denetleniyor.

Bolt, Uber ve e-Cabs gibi platformlarda çalışan taksi şoförlerinin büyük çoğunluğu yabancı uyruklu. Bu şoförler genellikle filolara bağlı olarak çalışıyor. Bolt, şoför sayısındaki azalma nedeniyle fiyatlarda artış yaşandığını açıkladı.

Son 10 günde yapılan denetimlerde 21 kişi ülkede illegal olarak bulundu, 13 kişi ehliyetsiz araç kullandı, bir araç tehlikeli durumda tespit edildi, bir taksi ruhsatsız yakalandı ve bir araç aşırı yük taşıdığı için ceza kesildi.

Bu denetimler, sektördeki düzensizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Ancak sektör temsilcileri, bu durumun hizmet kalitesini düşürebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz