24.9 C
Malta
Cuma, Ekim 18, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların Yaklaşık yüzde 50’si Yeşil Alanlara Erişmekte Zorlanırken Bu Oran AB’nin Geri Kalanında yüzde 9’dur

Avrupa Komisyonu’nun iklim değişikliği üzerine hazırladığı son rapor, Malta’da yaşayanların %49’unun yeşil alanlara erişiminin zor olduğu düşüncesini taşıdığını gösterdi. Bu rakam, Avrupa’nın geri kalanında ise sadece %9 seviyesindedir.

Bu eşitsizlik, Malta’da kentsel planlamanın ve yeşil girişimlerin güçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekmektedir.

Yapılan ankete göre, bu yıl Mayıs ayında 504 Maltalı katılımcıyla gerçekleştirilen yüz yüze ve online görüşmelerde iklim değişikliği ve doğal alanlara erişim konuları ele alındı.

Rapor aynı zamanda Maltalı katılımcıların %93’ünün iklim değişikliğini ciddi bir tehdit olarak gördüğünü ortaya koydu. Bu oran, 2021’den bu yana %7 artış göstererek Avrupa Birliği’nin 27 üye ülkesi arasında önemli bir yükseliş kaydetti.

Ancak yeşil alanlara erişim konusunda Malta, Avrupa’nın geri kalanına kıyasla geride kalmaktadır. Ankette sorulan doğa ve yeşil alanlara erişim konusundaki sorulara verilen cevaplara göre, Malta’da yaşayanların %49’u bu alanlara ulaşmakta zorluk çekerken, Avrupa’nın geri kalanında bu oran sadece %9’dur.

Yeşil alanlara erişim, hem ekolojik denge hem de insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Yeşil alanlar, çeşitli bitki ve hayvan türlerine yaşam alanı sunarak biyoçeşitliliğin korunmasına katkı sağlar. Ayrıca, doğaya erişim, insanların zihinsel ve fiziksel sağlığını olumlu etkiler ve yaşam kalitesini artırır.

Raporun ortaya koyduğu sonuçlar arasında, Maltalıların %77’sinin ulusal hükümetlerin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yeterince çaba göstermediğine inandığı görülmektedir. Ayrıca, katılımcıların %74’ü, 2050 yılına kadar AB ekonomisini iklim açısından nötr hale getirmek için sera gazı emisyonlarının azaltılması ve kalan emisyonların dengelemek için örneğin ormanlık alanların artırılması gerektiğini vurgulamıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz