23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

MaltaPost’ta Artık Kart ile Ödeme Geçilebilecek! Ama Her Şeye Değil…

Malta’nın ulusal posta servisi MaltaPost, müşterilerden gelen uzun süredir devam eden şikayetleri dikkate alarak bazı hizmetlerde artık kart ile ödeme imkanı sunduğunu duyurdu.

MaltaPost şubelerinde artık pullar, kırtasiye malzemeleri ve posta ücretleri kredi veya banka kartı kullanılarak ödenebilecek. Bu yenilik, daha önce nakit para ile ödeme mecbur bırakılan müşteriler tarafından memnuniyetle karşılanacak.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Kart ile ödeme seçeneği sadece belirli hizmetler için geçerli. Fatura ödemeleri, Western Union transferleri, cep telefonu kontör yüklemeleri ve “One-4-All” hediye çekleri halen sadece nakit olarak gerçekleştirilebilecek.

Times of Malta gazetesinin haberine göre, St Julian’s ve Birżebbuġa’daki MaltaPost şubelerinde yapılan ziyaretlerde, her iki şubenin de yakın zamanda kart ile ödeme imkanı sunmaya başladığı bilgisi doğrulandı.

MaltaPost yetkilileri ile temasa geçildiğinde, kart ile ödeme imkanının geçen yılın sonlarında uygulamaya konulmaya başlandığı ve geçtiğimiz hafta tamamlandığı öğrenildi.

Yetkililere, kart ile ödeme seçeneğinin daha önce neden uygulanmadığı sorulduğunda ise gecikmenin “ticari açıdan geçerli sebepleri” olduğu ve daha önce bu seçeneğe geçmenin mantıklı olmadığı ifade edildi.

MaltaPost yetkilileri, şirketin daha erken dönemde kart ile ödeme imkanı sunmaması konusundaki eleştirileri “haksız” olarak nitelendirdi. Diğer taraftan yetkililer, COVID-19 salgını sonrasında birçok kuruluşun şubelerini kapatırken,MaltaPost’un tüm şubelerini koruduğuna ve “toplumun kalbinde yer almaya” devam edeceğine vurgu yaptı.

MaltaPost yetkilisi açıklamasında, ülke genelinde yaklaşık 40 postane ve 20 adet acente ile hizmet verdiklerini, ayrıca 300’e yakın posta dağıtım çalışanı istihdam ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz ay yayınlanan bir rapora göre, MaltaPost kullanıcılarının büyük çoğunluğu sundukları hizmetlerden memnun ve şirket yeşil girişimlere yatırım yaparsa pullar için ekstra ücret ödemeye bile razı olduklarını belirtti.

İletişim düzenleme kurumu tarafından geçen yılın sonunda yapılan bir araştırma ise katılımcıların %72’sinin ülkenin posta hizmetinden memnun veya çok memnun olduğunu ortaya koydu. Ayrıca ankete katılanların sadece %15’i MaltaPost’a şikayette bulunduğunu belirtirken, benzer bir araştırmanın 2021’de gerçekleşen versiyonunda şikayet oranının %34 gibi yüksek bir seviyede olduğu görüldü.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz