22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Mater Dei Hastanesi’nde 9,000 Kişi MR ve 4,461 Kişi BT Bekliyor

Sağlık Bakanı Chris Fearne, Çarşamba günü yaptığı açıklamada Mater Dei Hastanesi’nde 9,000’den fazla hastanın MR taraması için beklediğini bildirdi.

Bu hastaların 246’sı anestezi gerektiren bir MR taraması için beklerken, 8,941’i anestezi gerektirmeyen bir MR taraması için sırayla bekliyor.

Fearne, Pazartesi ve Çarşamba günleri milletvekili Ian Vassallo tarafından yöneltilen parlamenter sorulara cevap olarak bu verileri sundu.

Haftalık ortalama 895 MR başvurusu aldıklarını belirten Fearne, “Acil taramalar bu bilgilerin dışındadır, çünkü acil olanlar mümkün olan en kısa sürede yapılır,” dedi.

Öte yandan, veriler aynı zamanda 4,461 hastanın BT taraması için beklediğini ve 417 hastanın hasta hakları ve sorumluluklarını içeren hasta şartnamesinde belirtilen süreden daha uzun bir süredir katarakt ameliyatı beklediğini gösteriyor.

Şartname, hastaların haklarını ve sorumluluklarını içeren belirli zaman dilimlerini içerir ve tedaviyi ne zaman alması gerektiğini belirler.

Acil olmayan durumlarda, müdahale veya bakımın hızla kötüleşmeyeceği ve hemen bir acil durum haline gelme potansiyeli olmayan bir durum için, bakım veya müdahale en fazla 18 ay içinde başlatılmalıdır.

Fearne, şartname tarafından belirlenen zaman diliminden daha uzun bir süre boyunca toplam diz protezi için 991 kişinin beklediğini ve kısmi diz protezi için de 72 kişinin beklediğini söyledi. 180 hasta ise şartnameye izin verilen süreyi aşan bir süre boyunca kalça protezi bekliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz