18.9 C
Malta
Cumartesi, Ekim 5, 2024
spot_img
spot_img

MSB’den İsrail’e Sert Uyarı: “TSK Her Türlü Tehdidi Bertaraf Edecek Güçtedir”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail-İran gerilimi ve İsrail’in Lübnan’a yönelik kara harekâtı sonrası bölgedeki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti. İsrail’in Türkiye sınırına dayanabileceği iddialarına yanıt veren bakanlık yetkilileri, “Türk Silahlı Kuvvetleri, bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir” açıklamasında bulundu.

Bölgesel Gerginlik Yakından İzleniyor

MSB yetkilileri, İsrail’in Lübnan’a saldırısı ve İran’ın İsrail’i füzelerle hedef almasının, bölgesel bir savaşa yol açabileceği endişeleriyle ilgili soruları yanıtladı. Yetkililer, Türkiye’nin güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı:

“Ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyoruz. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan saldırıları, küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeye devam etmektedir. Gelinen nokta, İsrail saldırılarının yalnızca Gazze ile sınırlı kalmayacağına dair endişelerimizi doğrulamıştır.”

Lübnan’daki Türk Vatandaşlarının Tahliyesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

MSB, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının güvenli tahliyesiyle ilgili olarak da hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. “Türk Silahlı Kuvvetleri, Lübnan’dan vatandaşlarımızın güvenli tahliyesi için planlama ve hazırlıklarını yapmıştır. Gelişmeler, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından izlenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, İsrail’in Türkiye’yi de tehdit edebileceğine dikkat çekerek, “Netanyahu, Anadolu’yu da hayallerine katıyor. İsrail’in amacı bölgeyi ateşe atmaktır” demişti.

Kaynak: Sondakika

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz