26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Olimpiyat Oyunları’na saatler kala Fransa’da tren seferleri durdu!

Fransa, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın heyecanını yaşamaya hazırlanırken, ülkenin demiryolu ulaşımında büyük bir kriz yaşanıyor. Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, “kötü niyetli kişilerin eylemleri” nedeniyle tren seferlerinin büyük ölçüde aksadığını duyurdu. Bu beklenmedik durum, Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninden sadece birkaç saat önce meydana geldi.

SNCF’nin açıklamasına göre, Fransa’nın batı, kuzey ve doğu bölgelerindeki tren seferleri, bu eylemlerden ciddi şekilde etkilendi. Ayrıca, Belçika ve Londra’ya giden uluslararası tren seferlerinde de aksamalar yaşandığı bildirildi.

SNCF, “yüksek hızlı tren ağını aksatmayı amaçlayan bu büyük saldırı” sonrasında çok sayıda trenin farklı hatlara yönlendirildiğini veya iptal edildiğini açıkladı. Yolculara, mümkünse seyahatlerini ertelemeleri ve istasyona gitmemeleri çağrısında bulunuldu.

Bu beklenmedik kriz, Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninin gölgesinde kalmasına neden oldu. Yetkililer, sorunun en kısa sürede çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz